Nieuwsbrief 25 november 2020 – stand van zaken

Geplaatst op 18-02-2021

De stand van de verkoop
De verkoop van de 67 appartementen van de Weef is in volle gang en verloopt zeer voorspoedig. Op dit moment zijn er 37 (55%) woningen verkocht en 11 in optie. Op www.weefhelmond.nl/woningen/ vind je het woningaanbod en de actuele status.

Benodigde goedkeuringen en vergunningen
Zoals in de nieuwsbrief in oktober is aangegeven, is er een wijziging op het bestemmingsplan nodig om de appartementen te mogen bouwen op deze locatie. De daarvoor benodigde omgevingsvergunning is 12 november bekendgemaakt op de gemeentelijke infopagina in het weekblad De Loop en gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen tot en met 25 december ter inzage in het Stadskantoor, Weg op den Heuvel 35 te Helmond. Om de stukken in te zien kan eenieder met de gemeente een afspraak maken. Dit kan via www.helmond.nl/afspraak of via telefoonnummer 14 0492

Beoogde Procedurele Planning

Ter visie leggen ontwerp omgevingsvergunning bestemmingsplanwijziging 13 november 2020
Termijn indienen zienswijzen 13 november - 25 december 2020
Behandelen zienswijzen januari 2021
Besluit door College februari 2021
Bezwaarperiode februari - maart 2021
Bestemmingsplan onherroepelijk eind maart 2021
Aanvraag omgevingsvergunning bouwen 2 december 2020
Behandelen omgevingsvergunning december 2020 -januari 2021
Bezwaarperiode omgevingsvergunning februari - maart 2021
Omgevingsvergunning onherroepelijk maart 2021
Geplande start bouw april 2021Electratekeningen
Ten tijde van de verkoop waren de installatietekeningen nog niet gereed. Inmiddels zijn de 3 woontorens (inclusief installaties) verder uitgewerkt en kan begin december de omgevingsvergunning aangevraagd worden. De nieuwe set tekeningen inclusief elektra en andere aansluitingen zullen begin december aan de kopers worden verstrekt.

Homestudios
Ben je of wordt je één van de toekomstige bewoners van De Weef? Dan sta je voor het begin van een reis naar een nieuw thuis. En tijdens die reis valt er heel wat te kiezen. Gelukkig sta je er niet alleen voor; Homestudios begeleidt je bij elke stap. Met alle informatie en inspiratie die je nodig hebt, met handige online middelen, de juiste specialisten en een inspirerend experience center. In het eerste kwartaal van 2021 ben je van harte welkom in het Homestudios experience center. De woonadviseur van Homestudios neemt te zijner tijd contact met je op om een afspraak te maken. Ter voorbereiding krijg je daarnaast toegang tot Mijn Homestudios voor De Weef, een online omgeving waar je je alvast kunt verdiepen in alle mogelijkheden voor jouw bouwnummer. Momenteel wordt er heel hard gewerkt om Mijn Homestudios voor de kerst online te zetten zodat alle kopers zich kunnen verdiepen in alle mogelijkheden voor hun bouwnummer.

  • Nieuwsbrief 25 november 2020 – stand van zaken

De Weef, wonen in het gezellige centrum van Helmond

Contactgegevens De Weef

vb&t Makelaars Helmond
Makelaar

vb&t Makelaars Helmond

Broeckx Makelaars
Makelaar

Broeckx Makelaars