Nieuwsbrief 7 maart 2022

Geplaatst op 01-04-2022

Stand van zaken
Het project de Weef is verdeeld in drie torens; toren A, toren B en toren C. Per toren worden de werkzaamheden uitgelicht. Het uitvoeringsteam heeft flinke voortgang geboekt. Om te beginnen zijn de wanden in de kelder geplaatst, dus de basis is gelegd.

Op deze basis is het uitvoeringsteam op dit moment voor alle torens de beganegrondvloeren aan het leggen. Een beganegrondvloer bestaat uit een breedplaat, leidingwerk en een betonlaag.
Het begint met een breedplaat: dit is een dik gewapend, geprefabriceerde betonplaat met zichtbaar doorlopende tralieliggers. Op de breedplaat wordt een wapeningsnet geplaatst en gaan de elektricien en de loodgieter aan de slag met het opleggen van de leidingen. Als dit allemaal gedaan is wordt er een betonlaag gestort, waardoor je een betonnen vloer(ook wel bekend als ruwe verdiepingsvloer) krijgt.

Voor toren C zijn deze stappen al gezet; de beganegrondvloer is daar afgerond. Bij toren A is de breedplaat geplaatst en zijn de elektricien en de loodgieter druk bezig geweest met het opleggen van de leidingen zodat de betonlaag deze week gestort kan worden. Deze week is ook toren B aan de beurt. Het uitvoeringsteam zal voor deze toren de breedplaat deze week plaatsen. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, kunnen ook hier de leidingen worden geplaatst en kan vervolgens de betonlaag worden gestort.

De komende weken
Het uitvoeringsteam zal in week 10 voor toren C beginnen met het plaatsen van de betonwanden op de begane grond. Daarna zullen zij voor de eerste verdieping van toren C de breedplaat en balkons aanleggen. Zodra het uitvoeringsteam hier klaar is volgen dezelfde werkzaamheden voor de eerste verdieping van toren A. Het aanleggen van de verdiepingen bij toren B zal van start gaan nadat alle verdiepingen van toren C en een deel van de verdiepingen van toren A zijn afgerond.

Om de bouwvolgorde beter te begrijpen vertellen we je graag nog even het volgende: toren C en toren B hebben in totaal vijf verdiepingen en toren A heeft er 10. Het uitvoeringsteam zal met het aanleggen van de vijf verdiepingen beginnen bij toren C en bij toren A (een deel van de verdiepingen). Hierna volgen de vijf verdiepingen van toren B en de resterende vijf verdiepingen van toren A.

  
Toren A                                                                 Toren B                                                               Toren C

  • Nieuwsbrief 7 maart 2022

De Weef, wonen in het gezellige centrum van Helmond

Contactgegevens De Weef

vb&t Makelaars Helmond
Makelaar

vb&t Makelaars Helmond

Broeckx Makelaars
Makelaar

Broeckx Makelaars