Comfortabel, veilig en toekomstbestendig wonen in De Weef

Het wordt comfortabel wonen in De Weef. En dat heeft het ontwerpteam weten te realiseren met een minimale ecologische footprint en een optimaal gevoel van rust en privacy.

Het ontwerp van het gebouw zelf is in alle opzichten geënt op het minimaliseren van energieverbruik. Dat begint al met de uitstekende isolatie en luchtdichtheid van de buitenschil. Daarnaast wordt warmteverlies bij het betreden en verlaten van het appartement voorkomen door een portiekontsluiting. Tot slot zorgen de bouwkundige overstekken aan de buitenzijde voor verwarming door instraling van de lage zon in de winter en schaduw in de zomer.

Energetische innovaties

Op deze solide duurzame basis heeft het ontwerpteam een aantal slimme energetische maatregelen toegepast. De appartementen van De Weef worden om te beginnen gasloos uitgevoerd en voorzien van een gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Hierdoor wordt de verse ventilatielucht voorverwarmd alvorens deze in de ruimtes wordt ingeblazen. Voor de verwarming van het appartement wordt gebruikgemaakt van vloerverwarming. Voor deze verwarming en voor de opwekking van warm tapwater wordt een water-water warmtepomp in combinatie met triple solar warmtepomppanelen (PVT panelen) toegepast. Deze panelen, een prijswinnende innovatie van Triple Solar, combineren elektra-opwekking (PV) met een thermische module. Mede door deze maatregelen hebben de appartementen van De Weef een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) lager dan 0,26.

Veiligheid en privacy

Het prachtige groen rondom de woontorens heeft nog een functie, namelijk die van natuurlijke scheiding tussen de woontorens en het publieke domein. Rondom de woontorens bevindt zich een strook van met aandacht samengestelde beplanting met een groenblijvende basis. De rand van de half verdiepte stallingsgarage wordt ook voorzien van beplanting, zodat de buitenruimtes van de appartementen op de begane grond kunnen rekenen op de benodigde privacy. Ook de scheiding tussen aangrenzende buitenruimtes door middel van groen is een slim en mooi middel om de privacy te waarborgen. Zo is het optimaal genieten van het park, terwijl de rust en privacy die een thuis moet bieden intact blijven.

Duurzame mobiliteit

Een duurzaam nieuwbouwproject kan niet bestaan zonder een toekomstgerichte benadering van wonen. Op deze regel is De Weef geen uitzondering; door, naast de eigen parkeerplaats voor de auto, twee deelauto’s te introduceren, wordt het voor bewoners van De Weef straks bijvoorbeeld mogelijk om op een andere manier naar hun autogebruik te gaan kijken. Voor de fietsgebruikers is er een aparte toegang naar de fietskelder middels een gebruiksvriendelijke fietshelling, ook geschikt voor de zwaardere (elektrische) fietsen. Voor bezitters van een elektrische fiets wordt het mogelijk hun batterij in de privé-berging in de parkeerkelder op te laden.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
De Weef Helmond “Thuis aan het water, in het park en het centrum”

De Weef, wonen in het gezellige centrum van Helmond

Contactgegevens De Weef

vb&t Makelaars Helmond
Makelaar

vb&t Makelaars Helmond

Broeckx Makelaars
Makelaar

Broeckx Makelaars