De Weef

In samenwerking met VFO Architects en Buro Lubbers kwam het unieke nieuwbouwproject De Weef tot stand. Het project – afgeleid van het Engelse woord wave – dankt haar naam aan de terugkerende Aa en de Zuid Willemsvaart. De ‘golvende’ gevels verwijzen naar het stromende water waaraan de drie appartementengebouwen komen te liggen. Daarnaast roepen de gevels een associatie op met een draad van weefsels, waarmee wordt verwezen naar het industriële verleden van de stad Helmond. Helmond kent een lange en rijke geschiedenis in de textielindustrie. Deze stad is onder meer de thuishaven van de Vlisco fabriek. Deze wereldwijd bekende katoendrukkerij ontwikkelt al meer dan 170 jaar – veelal op Afrika geïnspireerde – textiel prints.

Unieke ligging

Dit unieke project is gesitueerd in het Burgemeester Geukerspark dat het centrum van Helmond met de voetgangerszone aan het kanaal verbindt. De drie appartementengebouwen worden straks omringd door een bloementuin en vormen zo een wezenlijk onderdeel van het park. De balkons en terrassen worden afgeschermd van het openbaar gebied door brede groenstroken. Zo geniet je optimaal van het park en ervaar je toch de rust en privacy die een thuis moet bieden.

Duurzaam en energiezuinig

De 67 ruime koopappartementen zijn in de basis al enorm energiezuinig. Ze worden uitstekend geïsoleerd en voorzien van de modernste technieken. Onder het complex komt een half verdiepte parkeerkelder met minimaal 1 parkeerplaats per woning. Elke toren beschikt daarnaast over een eigen fietsenstalling en bergruimtes.

Luxe afwerking

De duurzame appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen en variëren van een 3-kamer appartement van circa 80 m² tot enkele exclusieve appartementen van circa 155 m². Eén ding hebben alle woningen gemeen: ze beschikken in de basis over een luxe afwerking en zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van zeer royale buitenruimte, parkeerplaats en berging. Benieuwd naar de appartementen? Bekijk het woningaanbod.

De nieuwbouw van De Weef samengevat:

  • duurzame en energiezuinige appartementen;
  • een kwalitatief hoog afwerkingsniveau;
  • wonen op loopafstand van het centrum;
  • een mooi uitzicht over park en water;
  • zeer royale buitenruimtes;
  • eigen parkeerplaats in de inpandige parkeerkelder;
  • elke toren beschikt over een eigen fietsenstalling en bergruimte.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
De Weef Helmond “Thuis aan het water, in het park en het centrum”

De Weef, wonen in het gezellige centrum van Helmond

Contactgegevens De Weef