Veelgestelde vraag

Hoeveel woningen komen er?

Het nieuwbouwproject De Weef bestaat uit totaal 67 appartementen, verdeeld over 3 iconische gebouwen, gesitueerd in het Burgemeester Geukerspark. De appartementen hebben stuk voor stuk een prachtig uitzicht over de stad, het park of de Zuid Willemsvaart. 

Hoe groot zijn de appartementen?

Het woningaanbod is zeer divers en zal bestaan uit 3 en 4-kamerappartementen variërend van 80 tot maar liefst 155 m2.

Komen er ook huurwoningen?

Nee, er komen alleen koopappartementen.

Hebben alle appartementen een parkeerplaats?

Alle appartementen beschikken over minimaal een eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage. Voor een aantal appartementen bestaat de mogelijkheid om een tweede parkeerplaats te kopen.

Wordt er nagedacht over duurzame mobiliteit? En op welke manier?

Duurzaamheid is één van de kenmerken van dit project. Er worden 2 deelauto’s in de parkeerkelder geplaatst voor gebruik van de bewoners van De Weef. Autodelen is een systeem waarbij je gezamenlijk van een auto of wagenpark gebruik maakt. Handig, wanneer je weinig auto rijdt of als alternatief voor een tweede auto. Het is namelijk beter voor het milieu en bovendien relatief voordeliger dan het aanhouden van een tweede auto als je in de stad woont.

Kan ik straks mijn elektrische auto opladen?

Er worden 2 oplaadpunten gerealiseerd voor elektrische deelauto’s. Er wordt nog onderzocht of we oplaadpunten kunnen uitbreiden voor de bewoners met de brandveiligheid en regelgeving in acht nemend.

Is het mogelijk in de berging mijn elektrische fiets op te laden?

In de berging komt een stopcontact voor het opladen van een elektrische fiets.

Hebben alle appartementen een buitenruimte?

Alle appartementen beschikken over een royale buitenruimte met voldoende privacy en variëren van circa 10m2 tot 80m2. De terrassen behorend bij de begane grond appartementen worden gescheiden van openbaar gebied door middel van brede groenstroken, zodat je ook op de begane grond alle rust en privacy ervaart die een thuis moet bieden. Een aantal appartementen beschikken zelfs over twee buitenruimtes, toegankelijk vanaf de living/ woonkeuken en vanaf de slaapkamer.

Alle buitenruimtes worden voorzien van een transparant spijlenhekwerk en een dichte buitenrand met een maximale hoogte van circa 70 cm, zodat je ook vanaf je bank of fauteuil heerlijk geniet van het uitzicht.

Hoe duurzaam zullen de woningen worden?

De appartementen voldoen aan de meest moderne eisen. Het complex wordt zeer goed geïsoleerd, volledig gasloos uitgevoerd en voorzien van zonnepanelen en warmtepomp. Door de zonnepanelen op het dak wek je een deel van je eigen elektriciteit op. 

De appartementen in dit project voldoen aan een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0 en presteren daarmee beter dan gevraagd vanuit het Bouwbesluit. Hierdoor beschikken de woningen over het groene energielabel A wat weer gunstig kan zijn bij het afsluiten van een hypotheek. 

Hoe zullen de appartementen worden voorzien van verwarming en warm water?

Verwarming en warm water worden geleverd doormiddel van een water-water- warmtepomp. Ieder appartement wordt in de basis voorzien van vloerverwarming en daarnaast bieden wij per appartement een optie voor koeling aan om een comfortabel binnenklimaat te realiseren.

Wanneer zal de start bouw plaatsvinden?

Nadat de opschortende voorwaarden zijn vervuld, mag er gestart worden met bouwen. Als alles volgens planning loopt, verwachten we in mei 2021 te starten met de bouw van De Weef. 

Wat is de verwachting qua oplevering van de woningen?

Vanaf de start bouw bedraagt de bouwtijd van het appartementencomplex inclusief parkeerkelder ongeveer 1,5 jaar.

Wanneer ga ik starten met betalen?

Zodra de opschortende voorwaarden vervuld zijn, krijg je een uitnodiging van de notaris om de grond te laten passeren. Vanaf dat moment ben je ook de grondkosten en eventueel de eerste bouwtermijn verschuldigd. Vaak vindt het passeren van de grond net voor de start bouw plaats. 

Wat zijn opschortende voorwaarden?

Dit zijn voorwaarden die de aannemer opneemt in de koop-/ aannemingsovereenkomst, waaraan moet zijn voldaan voordat er gestart kan worden met bouwen. Denk hierbij aan een percentage aantal verkochte woningen, onherroepelijke vergunningen en de grond – deze dient in het bezit van de ontwikkelaar te zijn. 

Wordt de woning onder een garantiecertificaat gebouwd?

Het project wordt gerealiseerd met een SWK waarborgcertificaat. Dit waarborgcertificaat beschermt de koper tegen risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwbouw appartement. Zo heb je zekerheden ten aanzien van de kwaliteit en garanties van je appartement, maar ben je ook beter beschermd bij een faillissement van één van de partijen. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.swk.nl.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een koopwoning?

Vanaf 8 juli kun je inschrijven op je favoriete appartement(en) van De Weef. Wanneer je reeds bent aangemeld als belangstellende, ontvang je automatisch een e-mail met een link naar het online inschrijfformulier. Ben je nog niet ingeschreven als belangstellende? Schrijf je dan nu in via de Belangstelling button. Vervolgens ontvang je een link naar het inschrijfformulier of meld je bij de makelaar.

Is er een brochure beschikbaar?

Tijdens de Meet & Greet op 12 juli wordt de brochure gepresenteerd. Vanaf 13 juli kan een brochure worden opgehaald bij een van de betrokken makelaarskantoren.

Informatie over Homestudios

Tijdens je gehele woonreis word je bijgestaan door Homestudios. In het Homestudios experience center vind je een Kennisstudio vol informatie (om je te helpen bij het maken van bewuste keuzes), elf (!) volledig afgewerkte en ingerichte voorbeeldwoningen ter inspiratie, een kookstudio met keukenapparatuur om uit te proberen en nog veel meer. Je persoonlijke woonadviseur helpt je bij het vertalen van jouw woonwensen binnen de beschikbare mogelijkheden. Kortom: Homestudios helpt je om van je nieuwe huis een thuis te maken! Na het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst neemt de woonadviseur contact met je op om je uit te nodigen voor een eerste kennismaking.

Wanneer is het mogelijk om het meer- en minderwerk te kiezen?

De basis kopersoptielijst is toegevoegd aan de verkoopdocumentatie. Op Mijn Homestudios voor De Weef ontdek je alle mogelijkheden om van je nieuwe huis ook echt een thuis te maken. Je maakt woonontwerpen voor jouw favoriete bouwnummer(s) en je ontdekt zo alle opties per bouwnummer om deze aan te kunnen passen naar jouw wensen. Zo krijg je inzicht in alle mogelijkheden en bijbehorende kosten, en bereid je jezelf optimaal voor op je bezoek aan het Homestudios experience center. In de persoonlijke gesprekken met je woonadviseur, helpt hij of zij je bij het vertalen van jouw woonwensen in slimme keuzes uit alle beschikbare mogelijkheden.

Worden de appartementen verkocht met een keuken?

De appartementen worden aangeboden met een basis keuken. In de keukenbrochure vind je een impressie van de basis keuken. Ook ontdek je welke opties je nog meer tot je beschikking hebt om je keuken op jouw wensen af te stemmen. Daarnaast heb je in het Homestudios experience center straks alle tijd om materialen, kleuren en apparatuur te bekijken, aan te raken en zelfs te gebruiken. Met die kennis op zak kun je vervolgens jouw keuken (woonklaar bij oplevering!) naar smaak samenstellen.

Is er een badkamer en sanitair in de koopsom inbegrepen?

In de basis is je woning al voorzien van standaard sanitair en tegelwerk, maar je kunt de Homestudios upgrademogelijkheden voor sanitair en tegelwerk gebruiken om het sanitair en tegelwerk beter aan te laten sluiten op jouw woonsituatie, wensen en woonstijl. In de sanitairbrochure ontdek je al een aantal upgrademogelijkheden voor sanitair. Samen met de badkamerspecialist van Homestudios stem je je wensen af zodat het sanitair en tegelwerk in je nieuwe thuis straks ook echt aanvoelt als een warm bad.

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Wie een appartement koopt, wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het wooncomplex. De VvE behartigt de gezamenlijke belangen van de woning eigenaren en zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en onderdelen van het gebouw. Alle bewoners zijn verplicht om servicekosten af te dragen aan de VvE. 

Wat is er inbegrepen in de servicekosten en hoe hoog worden deze kosten?

In de servicekosten zijn o.a. opgenomen: de schoonmaakkosten van de trappenhuizen, onderhoud van en reparaties aan de algemene installaties (zoals liften, zonnepanelen, verlichting en verwarming van de gemeenschappelijke ruimtes) en er wordt een bedrag gereserveerd voor toekomstig onderhoud. Ook het onderhoud van de groenvoorziening aan de gevels is in de servicekosten opgenomen. Daarnaast is er een opstal- en brandverzekering inbegrepen voor het gehele complex. De hoogte van de servicekosten is op dit moment nog niet bekend.

De Weef, wonen in het gezellige centrum van Helmond

Contactgegevens De Weef